fbpx
Сьогодні
Фото 16:17 27 Вер 2022

Китайська компанія вперше клонувала арктичного вовка

Фото: Компанія Sinogene

У Китаї компанія, що займається клонуванням домашніх тварин, оголосила про народження першого у світі арктичного вовка-клона

Про це повідомляє Science alert та компанія Sinogene Biotechnology.

"Щоб врятувати зникаючих тварин і захистити біорізноманіття, Sinogene та Harbin Polar Park розпочали дослідницьку співпрацю з клонування у 2020 році.

Після двох років напруженої роботи 10 червня 2022 року в Пекіні народився перший у світі клонований арктичний вовк", – кажуть у компанії.

Дослідники Sinogene спочатку створили 137 ембріонів арктичного вовка, 85 з яких були успішно пересаджені.

Клонований артичний вовкю Китай

Фото: Компанія Sinogene

З усіх трансплантованих ембріонів лише один повністю розвинувся під час вагітності.

Донорську клітину взяли зі зразка шкіри дикої самки арктичного вовка з Канади.

19 вересня вовченяті виповнилося 100 днів – за словами гендиректора компанії, малюк почувається добре.

Відео з клонованим вовком Sinogene представили на пресконференції у Пекіні.

Як наголосили у виданні, тварину виносила "несподівана" сурогатна мати – собака породи бігль. Відомо, що вовчиці дали ім'я Майя.

Клонований артичний вовкю Китай

Фото: Компанія Sinogene

Китайська компанія Sinogene спеціалізується на клонуванні мертвих домашніх тварин, таких як коти, собаки та коні, для приватних замовників.

Однак у 2020 році компанія взялася за клонування арктичного вовка, щоб врятувати цей вид, адже він був включений до Червоного списку видів, що перебувають під загрозою зникнення у 2012 році.

Також на прес-конференції провели церемонію стратегічного підписання стратегічного співробітництва між "Сіногене" і Пекінським парком дикої природи.

Як високотехнологічна компанія з незалежними правами інтелектуальної власності на технологію клонування тварин, збереження соматичних клітин тварин, генетичне тестування та технологію редагування генів, Sinogene реалізувала управління життям тварин на молекулярному рівні.

Пекінський парк дикої природи – це великомасштабне природне екологічне місце та науково-популярний підрозділ, що об'єднує захист тварин, одомашнення та розведення диких тварин та науково-популярну освіту. 

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: