fbpx
Сьогодні
14:39 27 Вер 2022

Іран заблокував доступ до сайту Starlink після запуску супутникового інтернету в країні

Уряд Ірану заблокував доступ до сайту Starlink.com після активації послуги супутникового інтернету для користувачів в Ірані

Про це повідомляє PC MAG.

Нагадаємо, американський мільярдер Ілон Маск заявив, що активує супутниковий інтернет-сервіс фірми Starlink для іранців.

Така реакція Маска була на твіт держсекретаря США Ентоні Блінкена про те, що США вжили заходів "для просування свободи Інтернету та вільного потоку інформації" для народу Ірану.

Офіційно сайт Starlink.com не пропонує продаж супутників до Ірану.

Система Starlink компанії SpaceX може допомогти місцевим користувачам отримати доступ до Інтернету без цензури. Технологія працює за допомогою орбітальних супутників, які можуть передавати високошвидкісний широкосмуговий зв'язок практично в будь-яку точку планети.

Проте місцевим іранським користувачам буде нелегко отримати доступ до супутникового інтернету SpaceX.

Це пов'язано з тим, що Starlink вимагає, щоб клієнт мав тарілку вартістю 599 доларів, яка може приймати сигнали від супутників компанії, що знаходяться на орбіті.

Це ж обладнання Starlink також поставляється у великій коробці, що ускладнює його контрабандне ввезення в країну.

Крім того, іранський уряд дав зрозуміти, що припинить обслуговування користувачів Starlink в країні.

"Послаблюючи деякі санкції, пов'язані з комунікаціями, при збереженні максимального тиску, Америка намагається лицемірно просунути свої власні цілі проти Ірану.

Спроби порушити іранський суверенітет не залишаться без відповіді", заявив представник МЗС Ірану.

Проте група інтернет-моніторингу NetBlocks заявляє, що не зафіксувала блокування Іраном сайту Starlink.com зсередини країни. Але не виключено, що широкомасштабні репресії іранського уряду проти інтернет-сервісів все ж порушили доступ до Starlink.com.

"Наші показники вказують на те, що веб-сайт Starlink не підпадає під загальні заходи фільтрації в Ірані і залишається в основному доступним на сьогодні.

При цьому користувачі, які перебувають в автономному режимі або іншим чином постраждали від відключення мобільного зв'язку і регіональних перебоїв в роботі Інтернету, можуть не мати можливості отримати доступ до цього або інших веб-сайтів", – сказав Альп Токер, директор NetBlocks.

Нагадаємо, протести в Ірані охопили практично всю країну, 24 вересня масові заворушення вирували щонайменше у 80 містах. Один із них після вуличних боїв повністю захоплений демонстрантами.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: