fbpx
Сьогодні
15:08 27 Вер 2022

До Японії прибув найсучасніший у світі американський надводний корабель USS Zumwalt

Багатоцільовий ракетний есмінець USS Zumwalt прибув до японського порту Йокосука

Про це повідомляє TVN24.

Як зазначають  у виданні, корабель, який незабаром може бути оснащений гіперзвуковим зброєю, неодмінно приверне увагу Китаю – потенційного противника США в Тихому океані.

Корабель USS Zumwalt прибув до Японії, де був приписаний до 15-ї ескадрильї есмінців, дислокованої на базі Йокосука поблизу Токіо, повідомив представник Сьомого флоту.

"Зумвальт" – перший з трьох планових кораблів цього класу. Агрегати мають довжину 185 м.

Водотоннажність 16 тисяч тонн і 80 вертикальних ракетних установок, здатних вражати цілі на суші і морі, включаючи підводні човни. Кожен з кораблів класу Zumwalt коштує близько $8 млрд.

Це найбільш технічно досконалий надводний військовий корабель у світі, заявили у ВМС США.

Агрегат має характерний силует, сконструйований відповідно до стелс-технологією, покликаний ускладнити виявлення корабля радарами противника та іншими методами.

За повідомленнями серпневих галузевих ЗМІ, USS Zumwalt має бути оснащений гіперзвуковими ракетами в 2023 році. Ці типи ракет рухаються зі швидкістю звуку в кілька разів більше, можуть маневрувати і вважаються важко виявленими системами ППО.

Конкуруючий китайський агрегат – есмінець Type 055 менше есмінців Zumwalt, але має 112 ракетних установок з аналогічною функцією, що і американські кораблі.

Китай вже має шість таких суден і планує побудувати більше в рамках своєї програми з побудови найсильнішого в світі військово-морського флоту.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: