fbpx
Сьогодні
11:20 27 Вер 2022

Для українських школярів запустили мобільний застосунок "Вивчаю – не чекаю": у чому рішення

Контент додатка – відео та ігри – повністю адаптовано для України. 

Про це інформує  "Рубрика" з посиланням на сайт проєкту. 

У чому проблема? 

Пандемія COVID-19 і війна в Україні спричинили серйозні втрати для української освіти

За офіційними даними, станом на вересень 2022 року, від бомбардувань та обстрілів постраждали понад 2400 закладів освіти, з яких 270 повністю зруйновані. Війна спричинила появу 7 млн дітей війни, більшість із яких позбавлені доступу до освіти.

Значна кількість учнів та учениць початкової школи опинились поза межами України, що віддалило їх від рідної системи освіти, зокрема – від вивчення української мови.

Яке рішення?

Тому, щоб забезпечити українських учнів та учениць 1-4 класів ефективним інструментом для онлайн-навчання, War Child Holland та ГС "Освіторія" у партнерстві з Міністерством освіти і науки України створили безкоштовний навчальний застосунок "Вивчаю – не чекаю". 

Для школярів запустили мобільний застосунок

Як це працює? 

У застосунку дитина вчиться, переглядаючи пізнавальні освітні відеоуроки, які розроблені за підходами мікронавчання. А граючи в навчальні інтерактивні мініігри – закріплює вивчений матеріал.

Контент додатка – відео та ігри – повністю адаптовано для України. Всі теми і завдання відповідають українській навчальній програмі, а розробляли їх українські вчителі та методисти.

Водночас, застосунок створено за перевіреною досвідом методикою від War Child – організації, яка допомагає дітям війни отримувати освіту з 1993 року.

І найголовніше – застосунок універсальний. Він підходить як для офлайн-навчання, у школі, так і онлайн у будь-якій точці світу.

Завантажити додаток на систему iOS можна тут. 

Щодо системи Android, то розробники кажуть, що зараз застосунок проходить технічну модерацію на Google Play та найближчим часом буде доступний. 

Фото: Освіторія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: