fbpx
Сьогодні
14:48 26 Вер 2022

Туреччина працює над організацією зустрічі Зеленського і путіна, - Чавушоглу

English version here

Фото: УП

Туреччина продовжує докладати зусиль задля проведення зустрічі президентів України та рф, вважаючи, що ними може бути прийняте рішення про "справедливий мир".

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу у Токіо, куди прибув на похорони колишнього прем'єр-міністра Японії Шіндзо Абе, передає TRT Haber.

"Має бути справедливий мир, звичайно, особливо для України. Тому що окуповані (росією) землі належать Україні. Звісно, акторів, які хочуть продовження війни за межами цих двох країн, також потрібно переконати. Як Туреччина, ми не втратили надії, ми нарощуємо та продовжуємо наші зусилля. Наша мета – зустріч обох лідерів і прийняття рішення на рівні лідерів", – сказав Чавушоглу.

Він також висловив переконання, що у війні не буває переможців, й щойно обидві сторони це усвідомлять, вони можуть повернутися за стіл переговорів.

Довідка

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що наразі немає жодних сенсів ані в переговорному процесі між Україною та рф, ані в особистій зустрічі Володимира Зеленського з володимиром путіним.

Водночас радник глави ОП наголосив, що зустріч президентів можлива, якщо їй передуватиме повне виведення російських військ, а предметом розмови буде "обговорення післявоєнного життя включно з обсягами репарацій, компенсацій збитків та видачею злочинців".

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: