fbpx
Сьогодні
22:56 25 Вер 2022

Зеленський заявив про катастрофічну ситуацію в окупованому Криму

Президент Володимир Зеленський заявив про катастрофічну ситуацію в окупованому Криму.

Про це йдеться у відеозверненні.

"Злочинна мобілізація використовується Росією не лише для того, щоби подовжити страждання людей в Україні і ще більше дестабілізувати світ, але й для того, аби фізично знищити чоловіків – представників корінних народів, які живуть на територіях, що контролюються Росією.

Катастрофічна ситуація в окупованому Криму. Повністю підтверджується інформація щодо кримськотатарського народу – більшість мобілізаційних повісток розписана там саме на киримли. Це ще один елемент геноцидної політики Росії, ще одна причина для негайної та жорсткої реакції світу.

На території самої Росії відбувається те саме. Це прорахована імперська політика. Це удар по народах, наприклад, Дагестану і усього Кавказу, по корінних народах Сибіру та інших територій", – сказав він.

Нагадаємо, що "глава" окупованого Криму повідомив про виконання плану щодо мобілізації чоловіків на пів острові.

Зазначимо, в окупованому Криму росіяни розпочали мобілізацію з роздачі повісток кримським татарам: 80% повісток отримало саме вони.

Через небажання воювати велика кількість чоловіків з родинами залишають Крим. Люди виїжджають у найближчі прикордонні країни з росією: Грузію, Казахстан, Вірменію та Білорусь.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: