fbpx
Сьогодні
12:08 25 Вер 2022

Військова медикиня Мамонова, яку звільнили з російського полону, народила донечку

English version here

Медикиня Мар'яна Мамонова, яку нещодавно звільнили з російського полону разом з іншими українськими захисниками "Азовсталі", стала мамою

Про це повідомляє місцеве видання ЧаРівне.

У виданні розповіли, що Мар'яна стала мамою близько 4 ранку 25 вересня у Луцькому перинатальному центрі. Донечка захисниці України народилася з вагою 3 кг 259 г та зростом 57 см.

Від звільнення Мар'яни до пологів минуло усього 4 дні.

Медикиня Мамонова родом з Млинова. що на Рівненщині. Навчалась у Тернопільському медичному університеті, потім у Київській Військовій Академії.

Після закінчення була відправлена у Бердянськ. Працювала там 3 роки, виросла до посади медичного офіцера. Дуже часто перебувала у найзагруженіших шпиталях, де лікувала поранених і рятувала життя нашим військовим. До російського полону вона потрапила вже вагітною.

Медикиня Мар'яна Мамонова, звільнена з російського полону

Про народження малечі журналістам повідомила мама Мар'яни. Жінка також зазначила, що її донька та онучка почуваються добре.

Нагадаємо, що 21 вересня військова медикиня Мар'яна Мамонова разом зі ще 214 українськими захисниками за обміном повернулася з російського полону.

Як стало відомо від самої Мар'яни і від тих, хто був ув'язнений разом з нею, під час полону вона голодувала і спала на підлозі.

За весь час, який медикиня перебувала у полоні, їй дозволили поспілкуватися з рідними лише раз, у травні. Тоді вона перебувала у колонії в Оленівці.

Полонена розповідала, що їй "покращили умови – годують раз на день, дають вітаміни".

Однак колишня ув'язнена Анна Ворошева, яка перебувала разом з Мамоновою, розповідала, що Мар'яна була в кімнаті з понад 20 іншими ув'язненими.

Пізніше вона потрапила у камеру з меншою кількістю людей і співкамерниці подбали, щоб вона могла спати на одному з двох ліжок, що там були.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: