fbpx
Сьогодні
19:46 24 Вер 2022

Зеленський закликав світових діячів долучатися до фундації першої леді України

English version here

Президент Володимир Зеленський наголошує, що росія спричинила в Україні гуманітарну катастрофу через ненависть до свободи, та закликав світових діячів, компанії та фонди приєднуватись до новоствореної Фундації Олени Зеленської.

Про це він зазначив у виступі на презентації Фундації Олени Зеленської, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Дві з половиною тисячі освітніх об'єктів в Україні знищили російські удари — це школи, університети, освітні клуби тощо. Понад тисячу медичних об'єктів зруйновано російськими ракетами та обстрілами. Десятки тисяч звичайних житлових будинків просто спалені. Мільйони людей стали вимушеними переселенцями. росія спричинила в Україні гуманітарну катастрофу, бо ненавидить свободу. І тому світ почув і підтримав наш заклик до об'єднання", – підкреслив глава держави.

За його словами, світ бачить, що атакує росія і що захищає Україна.

"Ми захищаємо свободу, захищаємо людей і робимо все, щоб якнайбільше друзів свободи по всьому світу могли зробити свій внесок у цю боротьбу. Ось чому перша леді України створила цю фундацію – Фундацію Олени Зеленської. Це надзвичайно гідна справа, і я закликаю всіх вас приєднуватися – людей, компанії, фонди», – сказав Зеленський.

Він додав, що перша леді для фундації обрала три напрями: медицину, освіту й гуманітарну допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: