fbpx
Сьогодні
21:47 24 Вер 2022

росія планує "приєднати" окуповані території 30 вересня, — ЗМІ

Росія може заявити про "приєднання" окупованих районів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей 30 вересня.

Про це пише УП з посиланням на росЗМІ.

Як повідомило ТАСС джерело в Держдумі, так звана процедура входження окупованих територій до складу Росії може відбутися 30 вересня.

Законопроєкти про входження окупованих територій до РФ можуть внести до Держдуми ввечері 28 вересня, повідомило джерело. За його ж інформацією, законопроєкти можуть бути розглянуті на позачерговому засіданні 29 вересня.

Своєю чергою, РИА Новости повідомляє з посиланням на джерело в російському парламенті, що президент Росії Володимир Путін може виступити з посланням до Федеральних зборів 30 вересня.

"Буде протокольний захід 30 вересня", – розповів співрозмовник агентства, зазначивши, що за рівнем його організації можна припустити присутність на ньому першої особи. Джерело не виключило, що цього дня президент виступить із посланням до Федеральних зборів.

Крім того, як повідомило джерело РИА Новости, Рада Федерації 29 вересня може розглянути договір і закон про так зване "входження до складу Росії нових суб'єктів".

Раніше російське видання "Верстка" повідомило, що звернення Путіна до Федеральних зборів 30 вересня буде проведено за аналогією з 2014 роком, коли Росія незаконно анексувала Крим.

Довідка

20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "інсценування волевиявлення про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня.

Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські фіктивні інсценування волевиявлення в Україні будуть нелегітимними.

Водночас  путін 21 вересня сказав, що рф визнає результати інсценування волевиявлення.

В Офісі президента запевнили росію та її спільників на окупованих територіях України, що псевдореферендуми не дадуть можливості легалізувати захоплення українських земель.

В Алчевську росіяни на "референдумі" враховують "голоси" навіть тих, хто у полоні або загинув, розповів очільник ОВА Сергій Гайдай.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: