fbpx
Сьогодні
10:59 24 Вер 2022

На Харківщині в Ізюмі експерти завершили ексгумацію тіл на місці масового поховання

Фото: Головне управління Національної поліції в Харківській області

У місці масового захоронення у лісі поблизу Ізюма закінчилася процедура ексгумації тіл

Про це інформує Рубрика посилаючись на Телеграм Офісу Генпрокурора.

Ексгумація проходила у період з 16 по 23 вересня.

Процедура проводилася в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Наразі, ексгумовано 447 тіл загиблих:

  • 425 цивільних осіб, серед яких 5 дітей,
  • 22 військовослужбовці ЗСУ.

"По кожному ексгумованому тілу слідчими вже призначені судово-медичнi експертизи. Ми очікуємо на їх результати і будемо вживати всіх необхідних заходів для встановлення обставин загибелі людей та покарання російських військових", зазначив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

"У померлих встановлено наявність тілесних ушкоджень у виді мінно-вибухових травм, осколкових, вогнепальних та колото-різаних поранень.

У декількох із загиблих були зв'язані руки, переломані кістки, у низки померлих — мотузка на шиї" зазначили у прокуратурі.

Довідка

Нагадаємо, 16 вересня Синєгубов заявляв, що серед тіл з масового поховання в Ізюмі Харківської області, які були ексгумовані у п'ятницю, 99% мають ознаки насильницької смерті.

У звільненому Ізюмі Харківської області виявлено масове поховання на понад 440 тіл.

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко повідомив, що кількість загиблих в Ізюмі може в рази перевищувати Бучанську трагедію.

Офіс Верховного комісара ООН з прав людини заявив у п'ятницю, що хоче направити групу своїх співробітників до Ізюма для перевірки місця масового поховання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: