fbpx
Сьогодні
08:54 24 Вер 2022

Блінкен застеріг Китай від підтримки росії: у разі допомоги рф будуть "наслідки"

Фото: Chris J Ratcliffe/Getty Images

Сполучені Штати застеріють КНДР від підтримки росії як країни-агресора у війні проти України

Про це повідомляють у Держдепартаменті США.

У Держдепі зазначили, що таку позицію Сполучених Штатів озвучив державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з міністром закордонних справ Китаю Ваном І на полях 77-ї Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Він (Блінкен – ред.) підтвердив, що Сполучені Штати засуджують війну росії проти України та наголосив на наслідках, якщо КНР надасть підтримку вторгненню Москви до суверенної держави", наголосив Блінкен.

Крім того, держсекретар підкреслив, що "Сполучені Штати залишаються відкритими до співпраці з КНР там, де наші інтереси перетинаються".

"Держсекретар обговорив необхідність збереження відкритих ліній зв'язку та відповідального управління відносинами між США та КНР, особливо в часи напруженості", наголошують у повідомленні.

Блінкен підкреслив, що Сполучені Штати віддані підтримці миру і стабільності в Тайванській протоці, що відповідає нашій давній китайській політиці.

Держсекретар також додав, що збереження миру і стабільності в Тайванській протоці має вирішальне значення для регіональної та глобальної безпеки і процвітання. 

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: