fbpx
Сьогодні
12:17 24 Вер 2022

Байден назвав так звані референдуми фікцією та пригрозив росії додатковими покараннями

English version here

Фото Reuters

Сполучені Штати ніколи не визнають результати так званих референдумів на окупованих територіях України

Про це заявив президент США Джо Байден заявив, повідомляють на сайті Білого дому.

Також, Глава Білого дому пригрозив Росії серйозними економічними витратами.

"Сполучені Штати ніколи не визнають українську територію чимось іншим, окрім як частиною України.

Російські референдуми є фікцією – фальшивим приводом для спроби анексувати частини України силою, що є грубим порушенням міжнародного права, в тому числі Статуту Організації Об'єднаних Націй", наголосив президент США.

"Ми будемо працювати з нашими союзниками і партнерами, щоб накласти на росію додаткові швидкі і серйозні економічні витрати", додав очільник Білого дому.

Байден запевнив, що Сполучені Штати стоять разом з нашими партнерами по всьому світу у відкиданні будь-яких сфабрикованих результатів, які оголосить росія.

"Ми будемо продовжувати підтримувати український народ і надавати йому допомогу у сфері безпеки, щоб допомогти йому захистити себе, коли він мужньо протистоїть російському вторгненню", зазначено у заяві.

Нагадаємо, у НАТО засуджують плани проведення "референдумів" на окупованих територіях України. А також у Альянсі пообіцяли продовжувати надавати підтримку Києву.

"Ми найрішучішим чином засуджуємо план проведення так званих "референдумів" про приєднання до рф в українських регіонах, частково контрольованих російськими військовими" – йдеться у заяві.

Довідка

20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "інсценування волевиявлення про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня.

Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські фіктивні інсценування волевиявлення в Україні будуть нелегітимними.

Водночас  путін 21 вересня сказав, що рф визнає результати інсценування волевиявлення.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: