fbpx
Сьогодні
10:34 23 Вер 2022

Жителям Луганщини окупанти заборонили залишати місця проживання, - Гайдай

Жителям Луганщини заборонено залишати місця проживання.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Заборонено залишати міста, працюєш – змусять на роботі, сидиш вдома – прийдуть військові: на Луганщині окупанти намагаються підвищити явку під час неволевиявлення", – зазначив Гайдай.

За його словами, ще на минулому тижні керманич "лнр" заявляв, що "республіка" не готова до неволевиявлення через безпекову ситуацію. Пізніше, коли кількість точкових вогневих уражень побільшала, а харківський фронт наблизився, недолугі кремлівські режисери вже ж таки вирішили спробувати зробити постановку.

росіяни підготувалися до зйомок пропагандистськими ЗМІ сюжетів про таку собі «активну участь місцевих мешканців у голосуванні». Зокрема, у Біловодську на одному із підприємств начальник оголосив всім співробітникам, що явка обов'язкова. Хто не буде брати участь у голосуванні, того автоматично звільнять з роботи, а списки тих, хто не з'явиться, передадуть до "мгб лнр".

У Старобільську окупаційна влада заборонила місцевому населенню залишати місто у період з 23 по 27 вересня. За наявною інформацією, загарбники створюють озброєні групи для обходу помешкань та примусу людей брати участь у так званому референдумі.

Довідка

"референдум", призначений окупаційними адміністраціями на 11 вересня, було відмінено, але після швидкого наступу ЗСУ в Харківській області загарбники різко передумали й визначились, що опитування місцевого населення триватиме з 23 по 27 вересня.

При тому, що навіть Луганщину вони не змогли повністю захопити і не контролюють приблизно половину Донеччини.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: