fbpx
Сьогодні
15:44 23 Вер 2022

"Укрпошта" випустила марку зі Сковородою, отримані кошти з продажу підуть на благодійність: у чому рішення

Частина грошей від продажу марки піде на поновлення музею Григорія Сковороди у Харкові. 

Про це повідомляє гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський. 

У чому проблема? 

7 травня Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди, що розташований в селі Сковородинівка Харківської області був знищений внаслідок ракетного обстрілу з боку росіян. Снаряд влетів під дах будівлі, в результаті чого спалахнула пожежа, вогонь охопив усе приміщення. На щастя, найцінніші експонати колекції вдалося врятувати, їх перемістили заздалегідь у безпечне місце, але меморіальний будинок зазнав непоправних втрат.

Яке рішення? 

Сьогодні у продажі з'явився новий поштовий блок, випущений до 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди. Цей випуск включає благодійну складову: близько 7 мільйонів гривень (15 гривень з продажу кожного блоку) підуть на поновлення зруйнованого музею Григорія Сковороди. 

Як це працює? 

Марку запустили одночасно і в Україні, і в США. У Сковородинівці на Харківщині міністр культури Олександр Ткаченко погасив марку прямо на сходах музею Григорія Сковороди. А у Нью-Йорку марку презентувала перша леді Олена Зеленська разом з Генконсулом України у Нью-Йорку Олексієм Голубовим та директором "Укрпошти" Ігорем Смілянським.

Погашення марки біля музею Сковороди

Придбати марку можна тут:

Також замовити марку можна на міжнародних майданчиках: Ebay  та Amazon .

Раніше ми писали про те, що Міністерство культури в межах проєкту "Збережіть українську культуру" розпочало збір коштів на відновлення музею Сковороди. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: