fbpx
Сьогодні
10:02 23 Вер 2022

На Київщині створюють освітній центр для дітей, чиї школи та садки знищили: як працює це рішення

English version here

Діти зможуть приходити сюди щодня – навчатись самостійно чи з друзями, мати доступ до облаштованого дистанційного навчання. 

Про це повідомила ініціаторка проєкту Ганна Новосад.

У чому проблема? 

Одне з сіл у Великодимерській громаді на Київщині три тижні перебувало під окупацією. Російські війська базувались у школі, а боєприпаси тримали у садочку. Під час відступу, школу спалили, а садок підірвали. Вщент знищені школа та садок були єдиними освітніми установами цього села. Усі 500 дітей залишились без доступу до освіти взагалі. Єдиний вцілілий автобус зараз возить малечу щодня у найближчу школу 22 км ; старші вчаться лише онлайн.

На Київщині створюють освітній центр для дітей

Яке рішення? 

Місцеві жителі та ініціатори проєкту вирішили зробити освітній простір у місцевому будинку культури, який дивом вцілів. Громада тут почала робити ремонт до війни. Ганна Новосад каже, що його завершать, але вже для зовсім інших цілей. 

Як це працює? 

Вже майже завершили облаштування двох великих освітніх просторів у клубі для старших класів та початкових. Організатори очікують на гаджети, закуповують дидактику та навчальні матеріали.

"Діти зможуть приходити сюди щодня навчатись самостійно чи з друзями, мати доступ до облаштованого дистанційного навчання. А головне ми організовуємо додаткові онлайн та офлайн тьюторингові заняття з шкільних предметів, соціально-емоційної підтримки, профорієнтації тощо", каже Ганна Новосад. 

Наступний крок доробити ще кілька класів початкової школи у приміщенні величезної актової зали. Це для того, щоб менших діток не возили щодня так далеко. 

На Київщині створюють освітній центр для дітей

Окрім цієї громади, ще 12 таких просторів з'являться у Київській та Чернігівській областях. Проєкт підтримується за кошт Save the Children та SURGe.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: