fbpx
Сьогодні
09:45 23 Вер 2022

G7 засудила плани путіна щодо псевдореферендумів та ядерні погрози

English version here

Фото: Getty Images

Міністри G7 після зустрічі у Нью-Йорку виступили зі спільною заявою, у якій засудили останні ескалаційні кроки рф у війні проти України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Міністри наголосили, що будь-яка держава у світі у своїй зовнішній політиці має утримуватися від погроз застосування сили проти інших держав чи вдаватись до інших дій, що суперечать принципам ООН, та засудили останні рішення у Кремлі.

"Будь-які референдуми в умовах присутності російських військових, залякування та примусових депортацій не можуть бути вільними й чесними. Будь-яка форма анексії території України буде грубим порушенням її суверенітету згідно з Хартією ООН", – наголошують вони, закликаючи решту держав зайняти таку ж позицію.

G7 також обіцяє подальші точкові санкції і продовження економічного та політичного тиску на рф.

"Вони (міністри) засудили зумисні ескалаційні кроки рф, включно з частковою мобілізацією резервістів та безвідповідальною ядерною риторикою. рф має негайно припинити агресію, відвести війська та озброєння з України і поважати її суверенітет і територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів", – йдеться у тексті.

рф також закликають припинити "фільтрацію" і примусове вивезення українців з окупованих територій до рф.

Окремо згадали збереження загрозливої ситуації на окупованій Запорізькій АЕС, російські катівні у звільнених містах на Харківщині та масове поховання в Ізюмі.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: