fbpx
Сьогодні
16:08 22 Вер 2022

Засекречений пункт указу путіна дозволяє міноборони рф призвати мільйон осіб, – ЗМІ

Фото: Ілюстративне, ТАСС

Засекречений сьомий пункт указу володимира путіна про запровадження в росії "часткової мобілізації" дозволяє міноборони рф призвати один мільйон людей.

Про це "Новой газете. Европа" повідомило джерело в адміністрації президента.

Напередодні на сайті порталу правової інформації опублікували скан указу володимира путіна про запровадження в росії "часткової мобілізації".

Сьомий пункт указу позначений "для службового користування". Пізніше, відповідаючи на запитання журналістів, речник президента дмитро пєсков заявив, що в засекреченому пункті йдеться про кількість резервістів, яких можуть призвати на військову службу.

Співрозмовник наголошує, що спочатку обговорювалося питання занесення під гриф "для службового користування" всього тексту указу повністю – за це виступали представники міноборони рф. Пізніше було прийнято рішення приховати під грифом лише сьомий пункт, у якому справді йшлося про чисельність тих, хто має бути мобілізований.

"Цифру кілька разів виправляли, і зрештою зупинилися на мільйоні", – уточнив співрозмовник.

Довідка

21 вересня президент росії володимир путін підписав указ про часткову мобілізацію.

За словами глави кремля, призову на військову службу підлягатимуть лише ті громадяни, які перебувають у запасі, насамперед ті, хто проходив службу у лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід.

Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в рамках часткової мобілізації в росії будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: