fbpx
Сьогодні
14:45 22 Вер 2022

Перший реліз токена української кріптобіржі WBT був розпроданий за 15 хвилин: у чому рішення

14 серпня 2022 року українська криптобіржа WhiteBIT розпочала продаж власного токена WBT. Перший реліз, що складався з одного мільйона WBT, користувачі розкупили всього за 15 хвилин. Сам актив зʼявився на біржі вже за декілька днів, а саме 25 серпня.

За даними розробників, загальна емісія — 400 млн WBT, з яких половину складають скарбничі токени. Їх розблокують упродовж наступних трьох років у чотири раунди, точні дати включені до останньої версії Whitepaper.

Командні та проєктні токени будуть розблоковані у фінальному раунді, а ще частина буде поступово направлена в спеціальні фонди для розвитку як WBT, так і проєкту WhiteBIT в цілому.

Гарантією збільшення вартості активу та його органічного розвитку є дефляційний механізм. Він полягає в тому, що раз на два тижні біржа викуповуватиме токени на ринку і спалюватиме їх для зменшення обігу.

Що дає WBT для власників, які його можливості та чим може тепер пишатися криптобіржа WhiteBIT? Завісу відчинить Олексій Ковальов, який з 2019 року розвивав криптобіржу WhiteBIT на посаді СТО, а з вересня 2021 року обіймає посаду віцепрезидента.

Отже, нумо розбиратися по черзі! Нині в індустрії існують багато різних підвидів токенів. Найпоширеніші з них — utility та security, вони мають багато спільного. З технічного погляду ці активи абсолютно ідентичні, відрізняється тільки економічна модель та нормативно-правові акти, що лежать у їх основі. Utility — це токен-бренд, що пропонує різні приємності, активності та бонуси для своїх клієнтів — користувачів платформи. Security-токен подібний до облігацій або цінних паперів, випускати їх може далеко не кожен, а дозвіл на торгівлю мають тільки сертифіковані спеціалісти. Що стосується нашого героя, WBT, то він якраз належить до категорії utility, тобто є так званим токен-брендом лояльності клієнтів.

Якщо ще далі заглиблюватись у теорію, то запуск первинної пропозиції WBT на платформі WhiteBIT — це IEO (Initial Exchange Offering). Зазвичай, її називають наступним кроком у розвитку ICO, Initial Coin Offering, первинного розміщення монет. Як і її праматір ІСО, ІEO дає змогу інвесторам отримати нову криптовалюту, збираючи кошти для криптопроєктів.

Однак IEO здійснюється під пильним контролем платформи, яка його проводить, виступаючи стартовим майданчиком. Команда бере на себе відповідальність, що цей проєкт є надійним та певним. Зазвичай, первинна пропозиція доступна виключно для користувачів біржі, хоча деякі пропозиції можуть проводитися на кількох ринках.

Як зазначають у компанії WhiteBIT, основна мета проєкту — надати користувачам по-справжньому корисний інструмент, що оптимізує взаємодію з продуктами екосистеми та втілить основоположну ідею WhiteBIT — органічне розповсюдження якісних блокчейн-технологій. Проєкт має вже вагому інфраструктуру, пул вивіреного персоналу та достатньо партнерів і спонсорів для рівномірного та стабільного розвитку. Залучення додаткових інвестицій не є його першочерговим завданням.

«Ми замислилися над тим, що такого можна дати людям, що мало б практичну та ідеологічну цінність. Ми розпочали з нашої платформи, тому що токен почне свій шлях саме на біржі WhiteBIT — платформі від людей та для людей», — коментує досягнення Олексій Ковальов.

Які саме бонуси та переваги надає володіння WBT?

  • Зменшення торгових комісій;
  • Покращена реферальна система, яка передбачає підвищення ставки до 40-50%;
  • Щоденні безплатні AML-перевірки;
  • Інтеграція з іншими продуктами біржової екосистеми;
  • Відсутність комісій за зняття активів стандарту ETH/ERC20.

Крім того, кожен довгостроковий власник WBT отримає доступ до нового преміального функціонала біржі, зокрема до розіграшів та конкурсів.

У далекоглядних планах WhiteBIT — можливість торгувати та проводити операції з WBT на інших майданчиках. Наприклад, токен вже 22 вересня буде доступний на одній із передових криптовалютних платформ світу, Huobi. Якщо говорити про великі масштаби, то в майбутньому команда біржі планує максимально інтегрувати блокчейн-технології у всі сфери повсякденного життя, зокрема зробити розрахунок токеном буденною практикою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: