fbpx
Сьогодні
11:35 22 Вер 2022

В Україні зʼявилась перша платіжна картка для криптовалюти

Фото: UNEX BANK

Unex Bank спільно з компанією Mastercard та фінтех-стартапом Weld Money запустили першу в Україні криптовалютну платіжну картку weld

Про це ЕП повідомили у банку.

У чому проблема?

З початком війни багато українців вирішили убезпечити свій капітал і перевести гривні в долари. Враховуючи обмеження купівлі валюти, було використано такий алгоритм:

придбати криптовалюту за гривні, а потім вивести USDT через долари.

Тільки за березень громадяни України здійснили транзакції на 1,7 млрд дол, використовуючи іноземні системи платежів. 

Інвестування в закордонні активи заборонено в період воєнного часу. Щоб унеможливити відплив гривні з країни. Нацбанк наприкінці квітня заборонив поповнення криптоакаунтів, брокерських рахунків та P2P-платежі в гривні.

Тим не менш, інтерес до заробітку в криптовалюті не згасає.

Яке рішення?

Unex Bank спільно з компанією Mastercard та фінтех-стартапом Weld Money запустили першу в Україні криптовалютну платіжну картку weld

Як зазначили у фінансовій установі, така картка дозволить розраховуватися криптовалютою за товари та послуги всюди, де доступні безготівкові оплати.

У банку розповіли, що Weld card являє собою цифрову платіжну картку на базі Debit Mastercard, яка прив'язана до криптовалютного гаманця на платформі Weld Money.

Як це працює?

Картку можна додати до Apple Pay, Google Pay і розраховуватися криптовалютою за товари та послуги без необхідності користувачу самостійно конвертувати її у звичайну (фіатну) валюту, пояснили у фінустанові.

Конвертація криптовалюти відбувається автоматично: при розрахунку карткою weld еквівалентна сума списується з криптовалютного балансу гаманця Weld Money.

Наразі weld card дозволяє розраховуватися стейблкоіном USDT, а невдовзі планують додати криптовалюти bitcoin та altcoin.

"Таким чином, для користувача процес оплати криптовалютною карткою weld не відрізняється від звичайної безготівкової оплати, і жодні додаткові дії для розрахунку криптовалютою не потрібні", зазначили в релізі.

Користувачі weld card можуть:

  • оплачувати товари та послуги у фізичних магазинах та онлайн,
  • знімати готівкові кошти в банкоматах, що підтримують технологію безконтактної оплати.

Варто зазначити, що при оплаті товарів та послуг карткою weld жодні додаткові комісії з користувача не стягуються, підкреслили у банку.

Оформлення віртуальної картки відбувається онлайн на платформі Weld Money. При цьому використовується верифікація особи за допомогою Дія.Підпис.

Оформити картку weld можуть громадяни України старше 21 року.

Ігрова платформа для крипто трейдерів

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: