fbpx
Сьогодні
08:53 22 Вер 2022

Українські Збройні сили нанесли удар по 7 російських складах та понад 20 місцях із технікою та окупантами

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби ракетні війська і артилерія ЗСУ завдали вогневого ураження по 24 об'єктах противника

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ станом на 6:00 22 вересня.

Як зазначили військові, водночас україннська авіація для підтримки дій наземних угруповань 41 раз ударила по ворожих позиціях.

У штабі повідомили, що підтверджено ураження авіацією:

  • 21 району зосередження живої сили і військової техніки противника,
  • 4 опорних пунктів,
  • 15 позицій зенітних ракетних комплексів.

Тим часом ракетні війська і артилерія влучили по:

  • 4 пунктах управління різного рівня,
  • 4 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 7 складах боєприпасів та ПММ. В зону ураження потрапили також 4 об'єкти ППО та артилерії.

Атаки російських загарбників

У Генштабі наголошують, що противник продовжує зосереджуватися на спробах повної окупації Донецької області, утриманні захоплених територій та зриві наступу українських військ на окремих напрямках.

Загарбники обстрілюють наші позиції вздовж лінії зіткнення, перегруповують свої війська та постійно ведуть повітряну розвідку.

За минулу добу противник завдав 8 ракетних, 16 авіаційних ударів та здійснив 115 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об'єктах на території України. Внаслідок ударів російських військ постраждала інфраструктура більш як 40 населених пунктів.

Серед них — Сіверськ, Мар'їнка, Веселе, Нескучне, Єгорівка, Безіменне, Білогірка, Миролюбівка та Високопілля. За добу українські підрозділи відбили атаки в районах Зайцевого, Одрадівки та Новомихайлівки.

Порушення міжнародного права

За даними Генштабу, порушення норм міжнародного гуманітарного права та звичаїв ведення війни залишається нормою поведінки російських військовослужбовців на тимчасово зайнятих територіях.

Так, у Сватівському районі для приховування інженерного обладнання територій загарбники насильно виселили жителів Гончарівки та Кузьменівки з помешкань та вивезли вглиб тимчасово окупованої території Луганської області.

А в Миколаївській області росіяни захопили у територіальних громад машини-молоковози та задіяли їх для прихованого підвезення пального в зону бойових дій.

Ситуація на напрямках бойових дій

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без змін. На інших напрямках противник здійснював обстріли з танків, мінометів та артилерії різних калібрів.

  • на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Сеньківка та Гута-Студенецька Чернігівської області;
  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Мороховець, Гатище, Вовчанськ, Кам'янка, Куп'янськ та Осикове;
  • на Краматорському напрямку – Слов'янськ, Коровій Яр, Богородичне, Олександрівка, Ярова, Пришиб, Діброва, Донецьке та Райгородок;
  • на Бахмутському напрямку – Миколаївка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Роздолівка, Опитне, Яковлівка, Білогорівка та Майорськ;
  • на Авдіївському напрямку – Красногорівка, Авдіївка, Кам'янка, Опитне, Мар'їнка та Водяне;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямку вогневого впливу зазнали близько 16 населених пунктів. Серед них – Вугледар, Пречистівка, Гуляйпільське, Нескучне, Времівка та Новопіль.
  • на Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Для розвідки, коригування вогню та завдання ударів по об'єктах цивільної інфраструктури ворог здійснив понад 30 вильотів БпЛА.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: