fbpx
Сьогодні
20:52 22 Вер 2022

Полонені українці, яких вдалося обміняти, не знали, куди їх везуть, – Монастирський

Українські захисники, яких вдалося обміняти 21 вересня, були дуже виснаженими, вони не мали інформації, куди їх везуть, деяких у російському полоні тримали в одиночних камерах.

Про це під час брифінгу поінформував міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає "Укрінформ".

"Ми брали участь якраз у обміні (на локації – ред.) у Анкарі, у нас все затягнулося безпосередньо десь до 12 годин, і сама процедура була у нас дуже-дуже напружена. Перемовини продовжувалися, щохвилини відбувалися уточнення… Хлопці були дуже виснажені. Вони не знали, куди їдуть, думали, чи їдуть на етап, чи на якісь певні судилища, які їм були обіцяні, і про це були постійно розмови у допитах, на яких вони були присутні", – уточнив він.

Монастирський зазначив, що представники української влади мали можливість поспілкуватися із звільненими з російського полону захисниками ще і у четвер вранці, повторно.

"Фактично вони не розуміли, де вони перебувають, – я наразі веду мову, у тому числі, і про командирів, які були з «Азову», за Дениса Прокопенка, за Святослава Паламара, за наших хлопців з Нацгвардії, зокрема, за Денису Шлегу, і інших, які були, тощо. Вони, серед іншого, порівнювали місця, де вони знаходилися. (Деякі – ред. ) з них були у одиночних камерах", – сказав глава МВС.

За його словами, фактично, коли українських захисників зустріли представники української влади, наші співгромадяни запитували, кого ще обміняли, і спілкувалися з працівниками ГУР Міноборони щодо того, щоб повернути всіх.

"І власне, наразі йде мова про те, що будуть повернуті всі – і хлопці і дівчата, які потрапили у полон. Ми максимально до цього докладемо зусиль і все буде зроблено", – поінформував чиновник.

Міністр внутрішніх справ заявив, що фактично у середу відбулася велика чергова перемога щодо цього обміну, "це дійсно велике свято для кожного, хто носить погони, хто наразі захищає правопорядок і для багатьох-багатьох людей в Україні".

"І фактично все відбулося завдяки дійсно величезній роботі всіх, хто був долучений", – зазначив Монастирський.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: