fbpx
Сьогодні
21:53 22 Вер 2022

НАТО засудив плани рф щодо "референдумів" на окупованих територіях України

Фото: З відкритих джерел

Північноатлантична рада випустила заяву з засудженням планів проведення "референдумів" на окупованих територіях України і обіцянкою продовжувати надавати підтримку Києву.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Ми найрішучішим чином засуджуємо план проведення так званих "референдумів" про приєднання до рф в українських регіонах, частково контрольованих російськими військовими" – йдеться у заяві.

НАТО наголошує, що жодне територіальне надбання внаслідок погрози силою або її застосування не може бути визнане законним.

"Союзники не визнають і ніколи не визнають незаконну і нелегітимну анексію Криму рф. Фіктивні референдуми в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України не мають жодної легітимності і будуть кричущим порушенням Статуту ООН. Країни-члени НАТО не визнають їх незаконну та нелегітимну анексію. Ці землі – це Україна. Ми закликаємо всі держави відкинути кричущі спроби рф до територіальних загарбань" – заявили в НАТО.

В Альянсі зазначають, що останні російські рішення, у тому числі про часткову військову мобілізацію, є подальшою ескалацією незаконної війни рф проти України. Вони також відкинули безвідповідальну ядерну риторику рф.

"рф несе повну відповідальність за війну, за величезні страждання, які її агресія приносить українському народу, а також за ціну війни для неї самої, у тому числі для російського народу, який зараз мобілізується. У руках рф є можливість покласти край цьому конфлікту. рф повинна негайно припинити цю війну і вивести свої війська з України" – наголошується в заяві.

Держави-члени НАТО також залишаються рішучими у наданні політичної та практичної підтримки Україні, яка продовжує захищатися від російської агресії.

"НАТО є оборонним Альянсом і продовжуватиме прагнути до миру, безпеки і стабільності в усьому євроатлантичному регіоні. Ми об'єднані, щоб захищати і охороняти кожен дюйм території Альянсу" – додали також в Альянсі.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: