fbpx
Сьогодні
09:07 22 Вер 2022

Країни Євросоюзу погодилися посилити санкції проти рф та збільшити військову допомогу Україні, - Боррель

English version here

Міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу домовилися підготувати нові антиросійські санкції та збільшити поставки зброї Україні

Про це повідомив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, цитує Reuters.

Таке рішення прийняли очільники європейських МЗС у відповідь на оголошення росією мобілізації.

Топ-дипломат ЄС наголосив, що звернення президента рф володимира путіна, у якому він оголосив мобілізацію і пригрозив ядерною зброєю, свідчить про паніку та відчай.

"Очевидно, що путін намагається знищити Україну", підкреслив Боррелль.

Головний дипломат підтвердив, що міністри всіх 27 країн ЄС домовилися підготувати восьмий пакет санкцій. Він буде спрямований проти "найважливіших секторів російської економіки та продовжуватиме переслідувати осіб, відповідальних за агресивну війну в Україні".

Міністри країн ЄС проведуть свою наступну офіційну зустріч у середині жовтня, коли можна буде затвердити цей пакет санкцій.

Боррелль також відмовився повідомити подробиці про тип санкцій чи військову підтримку. Проте сказав, що, на його думку, у блоці буде "одностайна" підтримка нових заходів.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, путін оголосив часткову мобілізацію в рф. Вона розпочинається вже з 21 вересня.

Пізніше заяву зробив міністр оборони сергій шойгу і зазначив, що в межах часткової мобілізації мають призвати 300 тисяч резервістів.

Мобілізувати нібито будуть тих, хто відслужив, має військово-облікову спеціальність.

За словами міністра, строковиків на війну проти України не відправлятимуть. Однак у медіа неодноразово повідомляли, що росія все-таки відправляє строковиків на війну, попри свої запевнення у протилежному.

Під час своєї промови путін заявив, що це нібито росії погрожують ядерною зброєю. Він пригрозив, що в разі загрози рф готова "використати всі наявні в себе засоби. Це не блеф".

Президент Володимир Зеленський відповів, що Україна не планує скасовувати звільнення окупованих територій навіть попри ядерні погрози глави рф володимира путіна.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: