fbpx
Сьогодні
16:43 21 Вер 2022

Законопроєкт про добровільний військовий облік жінок ухвалили в першому читанні

Парламент ухвалив в першому читанні зі скороченою процедурою підготовки до другого читання законопроєкт щодо зміни порядку взяття жінок на військовий облік військовозобов'язаних.

За відповідне рішення про внесення змін до статті 1 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" проголосували 267 народних обранців.

"Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною у переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов'язаних. Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов'язаних", – йдеться у законопроєкті.

В пояснювальній записці до законопроєкту наголошується, що ухвалення законопроєкту сприятиме вдосконаленню порядку взяття жінок на військовий облік військовозобов'язаних та зменшенню навантаження на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Довідка

31 серпня Міністерство оборони передало до Верховної Ради України пропозиції змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо добровільності постановки на військовий облік жінок.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: