fbpx
Сьогодні
20:30 21 Вер 2022

Президент ПАРЄ засудив рішення провести "референдуми"на окупованих територіях України

Президент ПАРЄ Тіні Кокс засудив рішення провести "референдуми" на загарбаних росією територіях України, назвавши це спробою анексувати частину української території.

Про це йдеться у заяві Кокса, розміщеній на сайті ПАРЄ.

"Рішуче засуджую рішення про проведення так званих "референдумів" у незаконно окупованих російською армією областях України. Це явно спроба анексувати частину території країни-члена Ради Європи в порушення міжнародного права", – заявив Кокс.

"Ці дії неможливо виправдати, і вони не будуть визнані ні політично, ні юридично. Територіальну цілісність України необхідно поважати, а російські війська мають відійти", – наголосив президент ПАРЄ.

За його словами, президент і уряд росії обрали шлях подальшої ескалації в цій загарбницькій війні, результатом якого можуть бути лише нові жертви та руйнування, а сьогоднішня ранкова заява про часткову мобілізацію в рф є ще одним кроком у цьому напрямку.

"Жодне з цих рішень не підірве нашу підтримку України та її народу в цей важкий час", – підкреслив Кокс.

Він закликав парламенти всіх держав-членів підтвердити свою підтримку територіальної цілісності та національного суверенітету України, сприяти зміцненню ефективної багатосторонності.

Кокс також зазначив, що політика російського уряду явно не в інтересах російського народу.

"Жахає самовдоволення російських парламентаріїв, які не наважуються поставити під сумнів рішення свого президента та свого уряду, прискорюючи прийняття нових репресивних законів, руйнуючи тим самим те, що залишилося від парламентського контролю в російській федерації", – констатував він.

Президент ПАРЄ заявив, що Ассамблея продовжить підтримувати російське громадянське суспільство, правозахисників і демократичні сили.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: