fbpx
Сьогодні
17:57 21 Вер 2022

Нардепи зробили крок до реконструкції застарілого житла: навіщо це рішення

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №6458, спрямований на вдосконалення механізму комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду.

Відповідний документ підтримали 250 народних депутатів.

У чому проблема?

Документ розроблено на заміну чинному закону щодо реконструкції кварталів застарілого житлового фонду, низку вимог якого на практиці неможливо реалізувати.

Яке рішення?

Новий законопроєкт покликаний усунути ці та інші проблемні питання, що дозволить органам місцевого самоврядування розпочати комплексне оновлення житлового фонду в громадах.

Автори проєкту пропонують проводити реконструкцію житлових об'єктів згідно з новими будівельними нормами, які передбачають аспекти енергоефективності, безбар'єрності, створення необхідних інфраструктурних умов тощо. Очікується, що це значно зменшить витрати на утримання житла.

Як це працює?

Згідно з проєктом закону, реконструкції підлягатимуть не лише багатоквартирні будинки, а й наявні об'єкти соціально-транспортної інфраструктури, що розташовані в межах кварталу, який підлягає реконструкції.

Крім того, вдосконалюється процедура компенсації власникам застарілого житла; пропонуються різні варіанти відселення мешканців кварталу під час реконструкції. Розширено перелік джерел фінансування проєктів реконструкції.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: