fbpx
Сьогодні
12:17 21 Вер 2022

Міністр оборони Британії заявив, що остання заява путіна є визнанням початку програшу росії

Бен ВоллесBen Wallace

Остання промова президента РФ владіміра путіна де-факто є визнанням того, що росія почала програвати

Про це заявив Міністр оборони Британії Бен Воллес, якого цитує у заяві Міноборони Британії.

"Порушення президентом путіним власних обіцянок не мобілізувати власне населення, як і протиправна анексія територій України – це визнання, що його вторгенння провалюється.

Він, разом з міністром оборони, відправив десятки тисяч своїх громадян на смерть, погано оснащених і під поганим керівництвом.

Ніякі погрози й пропаганда не можуть приховати того факту, що зараз Україна виграє у війні. Міжнародна спільнота об'єднана, а путін стає глобальною парією", наголосив Бен Воллес.

Посол США Бріджит Брінк також назвала рішення РФ про мобілізацію та псевдореферендуми "ознаками слабкості й провалу".

"Фальшиві референдуми та мобілізація є ознаками слабкості, провалу росії. Сполучені Штати ніколи не визнають претензій росії на нібито анексовану українську територію. І ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", підкреслює посол у повідомленні.

Посол Євросоюзу Матті Маасікас наголосив, що Україні потрібен мир на її власних умовах, з повагою до суверенітету й територіальної цілісності України, і ЄС продовжить підтримку.

Як відомо, вранці 21 вересня президент РФ Владімір Путін оголосив у Росії часткову мобілізацію та заявив, що "не блефує" погрозами застосування ядерної зброї, при цьому стверджуючи, ніби ядерні погрози почалися з боку країн Заходу, а не Кремля.

Довідка

Нагадаємо, путін у своєму зверненні заявив,  що в РФ з 21 вересня 2022 року оголошується часткова мобілізація.

За його словами, призову на військову службу підлягатимуть тільки ті громадяни, які перебувають у запасі і, перш за все, ті, хто проходив службу в лавах Збройних сил РФ, має певні військово-облікові спеціальності і відповідний досвід.

Міністр оборони РФ Шойгу уточнив, що в ході часткової мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів.

Росія вже давно вела приховану мобілізацію. Влада держави-агресора продовжує уникати називати повномасштабну війну проти України війною.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: