fbpx
Сьогодні
16:14 21 Вер 2022

Країни-партнери мають посилити допомогу Україні, - президент Чехії

На тлі оголошення росією мобілізації країни-партнери мають ще більше посилити допомогу Україні. З такою заявою виступив президент Чехії Мілош Земан.

Заяву розмістив у Твіттері речник глави держави Іржі Овчачек.

"російська мобілізація, очевидно, є наслідком останніх військових успіхів України. Адекватною відповіддю було б збільшення допомоги Україні, але не лише у військовій сфері", – йдеться у заяві президента.

Раніше в такому ж ключі висловилися прем'єр-міністр Петр Фіала та інші представники чеського уряду. Зокрема, Фіала сказав, що оголошення часткової мобілізації в росії показало, що путін налаштований продовжувати свою агресивну політику, але підтримка України з боку Заходу має тривати.

"Він (путін) здивований тим, як мужньо українські друзі захищаються, його здивувала єдина відповідь Заходу. Наша відповідь на це має бути такою ж, як і раніше – чітка підтримка України", – сказав Фіала журналістам у Празі, згадавши про військову, гуманітарну та фінансову підтримку.

Довідка

До початку повномасштабної війни Мілош Земан вважався одним з найбільш проросійських європейських політиків, але він одним з перших засудив російське вторгнення, заявивши 24 лютого, що "божевільних треба ізолювати", а в серпні під час зустрічі з послами сказав, що "росія нічого не отримала і все втратила".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: