fbpx
Сьогодні
21:58 21 Вер 2022

Дружина Президента України на саміті HeForShe розповіла, як живуть жінки під час війни

Дружина Президента України Олена Зеленська на саміті HeForShe у Нью-Йорку розповіла присутнім про те, як нині живуть жінки під час війни.

Про це вона повідомила у Телеграмі.

"Як це − раптом утратити все, що маєш: бізнес, перспективи, дім, − і водночас нести відповідальність за дітей, тікаючи з ними від війни? Як це − бути жінкою під час війни? Від імені українок сьогодні розповіла про це на саміті HeForShe у Нью-Йорку, де мала честь зустрітися з прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішідою", – зазначила Зеленська.

За її словами, HeForShe − це глобальний рух солідарності за гендерну рівність, започаткований "ООН Жінки". На саміті обговорюють актуальні питання, що стосуються рівності, але нині Україна не має часу дискутувати.

"В умовах війни ми мусимо рішуче діяти. Тож я запитала кожного присутнього в залі − а там були представники з усього світу − про те, що хвилює наших жінок", – додала перша леді.

Довідка

20 вересня в Нью-Йорку стартувала 77-ма сесія Генасамблеї ООН.

Зеленська у межах візиту до Нью-Йорка з нагоди 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН провела зустріч із генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем, прем'єр-міністром Великої Британії Ліз Трасс, першою леді Франції Бріжит Макрон та виконавчим директором Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) Наталією Канем.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: