fbpx
Сьогодні
19:15 21 Вер 2022

Чоловіків закликали терміново евакуюватися з Мелітополя, щоб не потрапити до армії рф

мер Мелітополя Іван Федоров. Фото: GettyImages

Чоловіків призовного віку, які проживають в тимчасово захопленому росіянами Мелітополі, закликають терміново евакуюватися, щоб після оголошеної путіним "часткової мобілізації" не потрапити проти власної волі до армії рф.

Про це написав мер Мелітополя Іван Федоров у Телеграмі.

"Закликаємо чоловіків призовного віку негайно покинути Мелітополь. кремлівським диктатором підписаний указ про оголошення мобілізації. На окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей пройдуть найбільш жорсткі заходи. За чоловіками буде влаштоване справжнє полювання. Тим, хто відмовиться йти на смерть, доведеться мати справу з чеченськими "загрядзагонами", – написав Федоров.

Мелітопольський мер вважає, що вже за 10 днів шансів врятуватись не залишиться. Адже, згідно з новим указом місцевого гауляйтера, з 1 жовтня виїзд за межі окупованої частини Запорізької області дозволено лише на підставі спецперепустки. Окупанти будуть "випускати" чоловіків тільки на фронт, наголосив Федоров.

Довідка

Президент росії путін сьогодні вранці виступив із заявою про підтримку "референдумів" про приєднання до росії на тимчасово захоплених територіях України та оголосив указ про часткову мобілізацію в росії з 21 вересня.

Ця заява супроводжувалася неприкритим ядерним шантажем та погрозами застосувати ядерну зброю для "захисту територій росії", якими кремль хоче оголосити регіони України, захоплені російськими військами.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: