fbpx
Сьогодні
11:29 20 Вер 2022

У росії заборонили легальний продаж iPhone 14 без відповідних сертифікатів

Нові телефони, у тому числі iPhone 14, не можуть перебувати в легальному обігу на російському ринку без особливих дозволів

Про це заявила російська асоціація торгових компаній та товаровиробників електропобутової та комп'ютерної техніки (РАТЕК), повідомляє російський РБК.

Як зазначають, асоціація повідомляє, що ритейлери можуть продавати телефони, якщо у них є сертифікати, декларації та спеціальна нотифікація щодо характеристик шифрувальних (криптографічних) засобів та товарів Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) або висновок Центру з ліцензування, сертифікації та захисту державної таємниці ФСБ.

Представник РАТЕК розповів, що йому невідомо, що хтось у росії чи ЄАЕС отримав усі необхідні документи для продажу iPhone 14.

Також видання зазначило, що у Єдиному реєстрі нотифікацій ЄАЕС не згадується, що на нові моделі iPhone видали такий документ.

Натомість попередні замовлення на iPhone 14 у росії приймали мережі МТС і "М.Відео", також до продажу айфонів готувалися в "Білайні", Wildberries, "Яндекс.Маркеті" та Ozon.

У "М.Відео-Ельдорадо" заявили, що планують отримати нотифікацію на iPhone 14 та інші пристрої. У Wildberries сказали, що продаж iPhone почнеться на початку жовтня. Решта мереж відмовилися від коментарів.

Нагадаємо, що Apple анонсувала iPhone 14 і 14 Plus, які переважно зберегли дизайн iPhone 13, а також Pro версії, з дисплею яких зникли класичні для останніх моделей "чубчики".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: