fbpx
Сьогодні
20:48 20 Вер 2022

У Козачій Лопані поліція виявила катівні російських військових у підвалах вокзалу та магазину

У селищі міського типу Козача Лопань Харківського району Харківської області поліція виявила катівні російських військових у підвалах вокзалу та магазину.

Про це повідомляє поліція Харківської області.

"Правоохоронці в Козачій Лопані виявили місце катування громадян. Військові рф облаштували катівні у підвалах залізничного вокзалу та місцевого магазину. Окупанти насильно утримували там людей, піддавали тортурам, фізичному та психологічному насиллю", – йдться у повідомленні.

20 вересня слідчі слідчого управління, відділу поліції №3 Харківського районного управління поліції № 3 ГУНП в Харківській області, співробітники Дергачівського МРВ Управління СБУ в Харківській області спільно з прокурорами провели огляд двох підвальних приміщень у смт Козача Лопань, де катували цивільних громадян.

Правоохоронці встановлюють потерпілих, а також збирають доказову базу.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: