fbpx
Сьогодні
21:33 20 Вер 2022

росіяни б'ють по Печенізькій дамбі – жителів попередили про можливе підтоплення

Фото EPA

Мешканців смт Печеніги Харківської області попередили про можливе підтоплення будинків через удари загарбників по Печенізькій дамбі, людей поінформували, як діяти в разі цієї надзвичайної ситуації.

Відповідне звернення голови Печенізької громади Олександра Гусарова опубліковано в Телеграмі.

"Протягом останніх діб російська армія завдала й продовжує завдавати ракетних ударів по дамбі Печенізького водосховища. Існує ймовірна загроза руйнування ворогом греблі Печенізького гідровузла. Можливе виникнення надзвичайної ситуації внаслідок катастрофічного затоплення територій вниз за течією", – йдеться у повідомленні.

Людям радять дослухатися до оповіщень і стежити за повідомленнями від влади. У разі оголошення тривоги жителям необхідно взяти речі першої необхідності та переміститися з певних вулиць у визначені зони.

Довідка

20 вересня у вечірньому зведенні Генеральний штаб Збройних Сил України поінформував, що в населеному пункті Печеніги загарбники намагалися зруйнувати дамбу Печенізького водосховища, успіху не мали.

Частина Печенізької громади до вересневого контрнаступу ЗСУ перебувала в окупації, наразі села звільнено. Через селище Печеніги, починаючи з кінця травня, щотижня евакуювалися мешканці захоплених громад Харківщини. Завдяки волонтерським організаціям діяв неофіційний «зелений коридор» через Печенізьку дамбу.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: