fbpx
Сьогодні
17:57 20 Вер 2022

На ЗАЕС треба терміново створити охоронну зону ядерної безпеки, – Гроссі

English version here

Фото: Твіттер/Рафаель Гроссі

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив, що ситуація з ядерними об'єктами в Україні залишається загрозливою через дії російських загарбників.

Про це йдеться у пресрелізі МАГАТЕ.

"Ситуація на Запорізькій атомній електростанції залишається крихкою та нестабільною. Минулого тижня ми побачили деяке покращення щодо блоків живлення, але сьогодні нам повідомили про нову невдачу в цьому відношенні. Станція розташована у зоні бойових дій, і її енергетичний статус далекий від безпечного. Тому там необхідно терміново створити охоронну зону ядерної безпеки", – сказав Гроссі.

Також очільник МАГАТЕ прокоментував вчорашній обстріл росіянами Південноукраїнської АЕС.

"Хоча ми нещодавно зосереджувалися на терміновій необхідності вжиття заходів для запобігання ядерній аварії на Запорізькій атомній електростанції в Україні, створивши там присутність МАГАТЕ на початку цього місяця, вибух біля Південноукраїнської атомної електростанції надто чітко демонструє потенційну небезпеку також на інших ядерних об'єктах країни. Будь-які військові дії, які загрожують ядерній безпеці, є неприйнятними і мають бути негайно припинені", – заявив він.

Як повідомлялося, вчора російська ракета впала за 300 метрів від реакторів Південноукраїнської АЕС.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: