fbpx
Сьогодні
21:48 20 Вер 2022

Генсек НАТО прокоментував наміри росії провести "референдуми" в Україні

Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав наміри рф провести на тимчасово захоплених українських територіях фальшиві "референдуми" подальшою ескалацією війни проти України і закликав міжнародну спільноту посилити підтримку України.

Про це Столтенберг написав на своїй сторінці у Tвіттері.

"Фальшиві референдуми не мають легітимності і не змінюють природу агресивної війни росії проти України. Це – подальша ескалація у путінській війні", – йдеться у повідомленні.

З огляду на це генеральний секретар заявив, що "міжнародна спільнота повинна засудити це кричуще порушення міжнародного права та посилити підтримку України".

Довідка

російські ЗМІ пишуть, що на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації вирішили провести "референдуми про приєднання до росії".

"Референдуми про приєднання до росії" на тимчасово окупованих територіях України відбудуться з 23 по 27 вересня", – повідомляє "Медуза" з посиланням на два джерела, наближені до адміністрації президента росії.

голова держдуми рф в'ячеслав володін раніше виступив за прийняття тимчасово захоплених територій Донецької та Луганської областей України до складу росії.

російські ЗМІ також повідомили, що на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації вирішили провести "референдуми про приєднання до росії".

Міністерство закордонних справ України заявило, що "референдуми" не матимуть жодних юридичних наслідків.

Голова Офісу Президента Андрій Єрмак назвав погрози провести "референдуми" на тимчасово захоплених територіях України "наївним шантажем" і зазначив, що вони свідчать про страх розгрому рф.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: