fbpx
Сьогодні
10:20 20 Вер 2022

Ердоган: Якщо рф поверне захоплені території Україні, то це полегшить перемовини

Повернення захоплених росією територій України зможе полегшити переговори про завершення війни

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив в інтерв'ю американському каналу PBS, яке цитує агентство Anadolu.

Після дводенного візиту до Узбекистану Ердоган зараз перебуває в Нью-Йорку для участі в 77-й сесії Генасамблеї ООН і проводить переговори в кулуарах з главами держав і урядів.

"Це те, що потрібне, і те, що очікується. У цьому питанні пан Гутерріш (генсек ООН. – Ред.) зробив певні кроки. Є кроки, які ми зробили. Ці кроки і це повернення справді полегшать нашу роботу", зазначив Ердоган.

Він також наголосив, що з 2014 року на зустрічах із президентом рф владіміром путіним неодноразово закликав його повернути анексований Крим.

"Вони є і нашими співвітчизниками. Ми сказали їм (росіянам. – Ред.), що якщо ви підете на цей крок, то це заспокоїть і нас, заспокоїть Україну, заспокоїть і кримських татар.

Але, на жаль, відтоді жодного кроку в цьому напрямку не було зроблено", сказав турецький президент.

Нагадаємо, турецький приватний банк Isbank, який вважається найбільшим за обсягом вкладів, оголосив про припинення обслуговування карт російської платіжної системи "Мір".

Зазначимо,  що її РФ почала використовувати після виходу Visa та MasterCard.

Анкара погодилася запровадити російський платіжну систему "Мір" у п'ятьох своїх банках після зустрічі президентів Туреччини та росії на початку серпня.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: