fbpx
Сьогодні
11:59 20 Вер 2022

Три станції моніторингу якості атмосферного повітря встановлять у Дрогобицькій ОТГ на Львівщині

Чергові станції моніторингу якості атмосферного повітря попрямували на Львівщину та незабаром будуть установлені на території Дрогобицької громади. Один датчик уже перебуває в Дрогобичі й буде перенесений на нове місце, а місця для інших двох визначали опитуванням місцевих жителів.

Таким чином на мапі якості повітря SaveEcoBot з'являться три нових точки, а місцеві жителі зможуть отримувати інформацію про екологічний стан за допомогою точних приладів, які передала громадська організація «Save Dnipro».

У SaveEcoBot рівень забруднення повітря визначають за індексом AQI PM2.5, тобто за стандартною формулою від Агенції з охорони довкілля США, яка враховує накопичувальний характер впливу і розраховує індекс за останні 12 годин. PM2.5 – це такі маленькі тверді й надзвичайно небезпечні часточки пилу, які на додачу не мають ані кольору, ані запаху та невидимі для людського ока.

SaveEcoBot — це проєкт організації «Save Dnipro», найпопулярніший агрегатор екологічних даних про забруднення, забруднювачів та інструменти захисту довкілля й громадського здоров'я.

Його основні функції — моніторинг якості повітря зі сповіщеннями про перевищення норм, підготовка скарг на забруднення. Окрім чат-ботів SaveEcoBot включає мапу забруднення. На ній є різні шари: індексу якості повітря та радіаційного фону. Є і шар пожеж, як одного з чинників забруднення повітря.

Безплатний, доступний у 15 країнах світу, перекладений на 11 мов, SaveEcoBot має близько 1,5 мільйона користувачів, 500 тисяч з яких — в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: