fbpx
Сьогодні
17:34 19 Вер 2022

ОБСЄ вимагає негайно звільнити членів місії, яких "засудили" бойовики

English version here

Глава ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау та генеральна секретарка ОБСЄ Гельґа Марія Шмід засудили "вирок" бойовиків Луганщини членам місії Максиму Петрову та Дмитру Шабанову та закликали до негайного звільнення затриманих.

Про це пише ОБСЄ.

"Наші колеги залишаються співробітниками ОБСЄ і виконували офіційні обов'язки за мандатом усіх 57 держав-учасниць. Я закликаю до їх негайного і безумовного звільнення, разом з іншим нашим колегою, який також затриманий", – сказав Шмід.

"Члени нашої місії безпідставно утримуються вже понад п'ять місяців у невідомих умовах без жодних на те підстав, окрім чистого політичного театру. Це негуманно і огидно", – заявив Рау.

Як йдеться в заяві організації, ОБСЄ залишається у тісному контакті з зацікавленими сторонами, включаючи інші міжнародні організації, з метою сприяння звільненню затриманих співробітників ОБСЄ вживає і продовжуватиме вживати заходів для використання всіх наявних каналів для забезпечення привілеїв та імунітетів нинішніх і колишніх співробітників ОБСЄ.

 Так званий "Верховний суд ЛНР" засудив двох співробітників місії ОБСЄ до 13 років позбавлення волі. Максим Петров та Дмитро Шабанов були визнані "винними" у держзраді.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: