fbpx
Сьогодні
19:47 18 Вер 2022

Польща відмовила у продовженні посвідки на проживання десяткам громадян рф

У Польщі кілька десятків громадян Росії отримали відмову з причин, обмежених грифом "для службового користування". У росіян є 30 днів, щоб залишити країну.

Про це повідомляє російська служба BBC.

"У кількох країнах ЄС у російських емігрантів після початку війни Росії з Україною почали виникати труднощі з продовженням чи отриманням посвідки на проживання – не допомагають ні навчання у країні, ні наявність постійної роботи. Так, у Польщі кілька десятків російських громадян, які переважно переїхали туди до війни і не підтримують її, отримали відмову з причин, які обмежені грифом "для службового користування", – пише агенція.

Як йдеться у повідомленні, співрозмовникам російської служби BBC надійшли листи з оповіщенням, що їхні імміграційні справи анулюються. Причини засекречені та пов'язані з загрозою національній безпеці.

"У листі від Сілезького воєводства (регіони у Польщі, – ред.), який є у розпорядженні BBC, справді повідомляється про відмову у тимчасовому дозволі на проживання та роботу. У документі уточнюється, що імміграційна влада може не обґрунтовувати своє рішення, якщо цього вимагають міркування національної оборони, безпеки або це необхідно для захисту громадського порядку", – пише BBC.

Зазначається, що росіянам дають 30 днів, щоб залишити країну. Однак вони можуть подати апеляцію до суду і на час розгляду справи їм дозволено залишатися в Польщі.

За даними BBC, у 2021 році в Польщі було 6,3 тис. відмов громадянам Росії у посвідці на проживання і дозволі на постійне проживання, від початку 2022 року – їх вже близько 6 тис.

"У Польщі за всіма типами документів мешкає 14,5 тис. росіян (на кінець минулого року ця цифра становила 12,6 тис.). Найбільше громадян Росії – 7,9 тис. – живуть саме за тимчасовими посвідками на проживання", – йдеться у повідомленні.

За словами юристів, відмова у продовженні чи видачі посвідки на підставі громадянства суперечить правилам ЄС. Але в реальності складно довести, чому було ухвалене рішення про відмову.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: