fbpx
Сьогодні
09:42 17 Вер 2022

У розвідці Британії вважають, що на Луганщині російська армія може не встояти перед наступом ЗСУ

English version here

Фото: Getty Images

Невідомо, чи має росія достатньо сил на передовій, аби протидіяти можливому наступу українських сил на Луганщині

Про це інформує Рубрика, посилаючись на звіт міністерства оборони Британії станом на 17 вересня.

У розвідці повідомили, що з наступом українських сил на північному сході російські війська встановили оборонний рубіж між річкою Оскіл і містом Сватове на Луганщині.

"Росія, ймовірно, вважає збереження контролю над цією зоною важливим, оскільки через неї проходить один із небагатьох основних маршрутів постачання, які РФ усе ще контролює з Бєлгородської області", пояснили британські розвідники в огляді.

Крім того, згадана лінія оборони проходить уздовж кордону Луганської області, яку росія прагне "звільнити" як одну зі своїх безпосередніх військових цілей.

"Будь-яка істотна втрата території в Луганську однозначно підірве стратегію росії", – наголошують у британській розвідці.

Тож росія, у розвідці Британії вважають, що, ймовірно, намагатиметься обороняти рубіж.

Проте "незрозуміло, чи мають російські сили на передовій достатні резерви чи достатній моральний дух, щоб протистояти черговому узгодженому наступу українських сил".

Раніше розвідка Міноборони Британії зауважувала, що РФ змушена вербувати ув'язнених та прискорювати навчання курсантів, оскільки має дві гострі нестачі для укомплектування своїх бойових частин в Україні.

Також там зазначали, що неорганізований відступ військ рф з Харківщини вказує на збої в командуванні.

Нагадаємо, що за даними ISW, Україна за кілька днів звільнила більше своїх територій, ніж росія захопила, починаючи з квітня.

До того ж, заступниця міністра оборони України Ганни Маляр повідомила, що з 6 вересня в Харківській області українським військам вдалося звільнити близько 388 населених пунктів і 150 тисяч людей.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: