fbpx
Сьогодні
21:34 17 Вер 2022

"Трансформація": у Брюсселі презентували фільм про громадський сектор України

15 вересні у місті Брюссель (Бельгія) в Міжнародний день демократії відбулася офіційна презентація фільму «Трансформація». У фільмі розповідається про розвиток громадського сектору в Україні та його трансформацію за останні 10 років, особливо, враховуючи період війни.

Трансформація громадянського суспільства ключова умова для європейського напрямку розвитку держави. Громадські організації та активісти долучилися до розвитку демократії в Україні та продовжують розпочату справу.

На презентації фільму був присутній керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин. За його словами, надзвичайно важливо показувати закордонним партнерам результати діяльності громадського сектору в Україні, який завдяки їм значно виріс за останні роки.

«Фільм, який нам вдалося відзняти за підтримки Європейського фонду за демократію, якнайкраще показує шлях, який пройшло громадянське суспільство та Україна в цілому задля розвитку демократичних цінностей. Кожна організація чи активіст важлива складова цього непростого процесу, але найголовніше те, що ми маємо підтримку від наших партнерів», – наголосив Максим Черкашин.

Нагадаємо, що фільм «Трансформація» розробила громадська організація "Освітньо-аналітичний центр розвитку громад" у партнерстві з студією "Файне місто" за підтримки Європейського фонду демократії (EED).

Після презентації фільму відбулася панельна дискусія, учасники якої стали герої фільму. Обговорювалися актуальні питання та виклики, які зараз турбують представників громадського сектору, та аналізувалися здобутки за останні роки. Кожна громадська організація розповідала про свою роботу та плани на найближче майбутнє.

Особлива увага була приділена темі трансформації громадських організацій, які еволюціонували та з початком активних бойових дій почали працювати на перемогу України.

Основний меседж усіх виступів – український громадський сектор розвивається, готовий відновлювати Україну та підтримувати розвиток демократії!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: