fbpx
Сьогодні
20:52 16 Вер 2022

У Німеччині завершився експеримент із дешевими проїзними

English version here

Фото: Reuters

На початку літа у Німеччині запровадили дешеві проїзні вартістю в €9 на місяць, щоб спонукати людей пересідати на громадський транспорт. Експеримент виявився успішним та допоміг заощадити 1,8 мільйона тонн CO2.

Про це повідомляє Bloomberg.

Такі міри у країні запровадили, щоби пом'якшити удар від різкого зростання цін на енергоносії та паливо. За три місяці тут зуміли зменшити викиди вуглекислого газу, що еквівалентно забезпеченню електроенергією приблизно 350 000 будинків протягом року. Дешево подорожувати можна було не лише міськими автобусами, трамваями та метро, а й регіональними потягами.

За даними Асоціації німецьких транспортних компаній, за все літо в Німеччині було продано приблизно 52 мільйона квитків. Також з'ясувалося, що кожен десятий покупець відмовився від принаймні однієї зі своїх щоденних поїздок на автомобілі. В опитуванні взяли участь 78 тисяч людей.

Попри позитивний результат, в такої ініціативи були й проблеми: спочатку акція спричинила переповненість потягів або взагалі їхню нестачу. Однак попри таке навантаження на транспортну мережу та занепокоєння щодо подальшого фінансування квитків уряд роздумує над тим, щоб подовжити субсидії в тій чи іншій формі.

Окрім того, у країні прагнуть знайти додаткові способи скорочення викидів, адже транспортний сектор Німеччини звинувачують у недотриманні екологічних цілей приблизно на 3 мільйони тонн CO2 минулого року.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: