fbpx
Сьогодні
13:19 16 Вер 2022

Федеральна рада Швейцарії призупинила дію спрощеного візового режиму з рф

English version here

Федеральна рада Швейцарії призупинила дію спрощеного візового режиму з росією, слідом за схожим рішенням ЄС.

Про це йдеться у пресрелізі відомства.

"На засіданні 16 вересня 2022 року Федеральна рада вирішила повністю призупинити дію угоди, спрямованої на спрощення видачі віз, яку Швейцарія уклала з росією. Таким чином, громадяни росії, які хочуть отримати візу, знову слідуватимуть звичайній процедурі", – заявили в уряді.

У Федеральній раді зазначили, що враховуючи те, що агресія росії проти України триває всупереч міжнародному праву, Європейський Союз 9 вересня 2022 року вирішив повністю призупинити дію угоди з рф щодо спрощення видачі віз.

На засіданні у п'ятницю уряд Швейцарії також вирішив призупинити дію угоди, яку країна раніше уклала з росією.

"Швейцарія вже скасувала спрощення отримання віз для певних категорій людей, наприклад, російських бізнесменів і жінок, а також звільнення від візових вимог для російських дипломатів. Таким чином Федеральна рада також слідувала рішенню ЄС", – додали у відомстві.

Наголошується, що Швейцарія зацікавлена ​​в тому, щоб зробити внесок у спільну та єдину візову політику на європейському рівні, інакше вона ризикує зіткнутися зі збільшенням кількості візових заявок, поданих до її представництв за кордоном громадянами росії, які прагнуть обійти рішення ЄС.

Довідка

12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощений візовий режим з російською федерацією.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: