fbpx
Сьогодні
12:12 16 Вер 2022

Депутата Деркача оголосили в розшуку у зв'язку з переховування від слідства

Правоохоронці заочно повідомили про підозру в державній зраді та незаконному збагаченні народному депутату України III—IX скликань, фігурант оголошений у розшук у зв'язку з переховування від слідства.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Дії народного депутата кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ст. 368-5 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України.

"Оскільки нардеп переховується від слідства, про підозру йому повідомили заочно та оголосили нардепа в розшук", — зазначили в НАБУ.

За даними слідства, чинний народний депутат упродовж 2019 — 2022 років отримав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів російської федерації за підривну діяльність проти України.

Встановлено, що гроші фігурант "відпрацьовував" через вчинення різноманітних дій, зокрема й у публічній площині, спрямованих на дискредитацію іміджу України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин між США та Україною, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу й НАТО.

У липні під час низки обшуків правоохоронці виявили й вилучили матеріали, які свідчили про тривалу підривну діяльність народного депутата, його сталі зв'язки з представниками рф і колаборантами. Цим матеріалам слідство надало належну оцінку.

Розслідування триває. Правоохоронці встановлюють інші обставини вчинення злочину.

У Телеграмі НАБУ уточнило, що йдеться про народного депутата Андрія Деркача.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: