fbpx
Сьогодні
20:23 14 Вер 2022

Шольц вважає, що путін не змінив ставлення до війни

Фото: Reuters

У канцлера ФРН Олафа Шольца немає враження, що президент рф володимир путін змінив свою думку щодо планів по відношенню до України.

Про це політик заявив, коментуючи свою телефонну розмову з путіним напередодні, передає "Укрінформ".

"На жаль, я не можу сказати, що там виросло усвідомлення, що було помилкою розпочинати цю війну, і що там є нове ставлення", – сказав Шольц.

Водночас він зауважив, що все одно вважає за правильне спілкуватися з російським лідером і доносити до нього свою позицію.

А саме те, що німецький канцлер "глибоко переконаний, що росія має відійти, повинна вивести свої війська з тим, щоби мир отримав шанс у регіоні, і це – єдина можлива перспектива".

Говорячи про поставки зброї Україні, глава німецького уряду підкреслив, що ФРН є одною з держав, які підтримують Київ найбільше – фінансово, гуманітарно, а також зброєю.

"Ми можемо сказати, що саме німецька зброя, яку Німеччина надала, є вирішальною для розвитку конфлікту на сході України", – сказав політик.

Він додав, що загалом надані ФРН озброєння зіграли важливу роль у спроможності українців захищати свою землю. Згідно з виробленою раніше політикою Берлін буде продовжувати діяти й надалі: сконцентрується переважно на постачанні артилерії і систем ППО – того, чого ЗСУ потребують найбільше.

Що ж стосується інших видів озброєнь, зокрема, бойових танків, уряд ФРН буде дивитися на те, що постачають найближчі партнери, додав Шольц.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: