fbpx
Сьогодні
10:57 14 Вер 2022

Екорішення: Як допомогти сортувати відходи волонтерським штабам та військовим частинам

"Україна без сміття" запускає ініціативу "Підвісь пакет!", щоб військові частини Києва та волонтерські штаби могли отримати сортувальний full-сервіс від УБС безоплатно. 

Про це інформує Рубрика з посиланням на пресслужбу проєкту "Україна без сміття".

У чому проблема? 

За словами голови УСБ Євгенії Аратовської, до них звертається багато військових частин із запитом на сортування. Волонтерські штаби приймають і сортують гуманітарку, з якої залишається величезна кількість відходів пакування. Везти самотужки на станцію волонтери не в змозі, а викидати й забруднювати довкілля не хочеться. 

Яке рішення? 

"Україна без сміття" запускає ініціативу "Підвісь пакет!", щоб військові частини Києва та волонтерські штаби могли отримати сортувальний full-сервіс (послуга УБС Кур'єр) від УБС безоплатно. 

Як допомогти сортувати відходи волонтерським штабам та військовим частинам

"Весь свій час ці люди присвячують наближенню нашої перемоги, тому ми вирішили створити цю можливість, щоб допомогти їм отримати зручний сервіс від УБС. Я впевнена, що підвішений пакет стане ще одним благодійним донатом для українців, які регулярно підтримують ЗСУ і важливі соціальні проєкти", — каже Аратовська.

Як це працює? 

Щоб підвісити пакет потрібно перерахувати кошти через телеграм-бот УБС з приміткою 2Підвісь пакет". УБС опрацює запити і забиратиме картон, плівку, пляшки та інші пакування на переробку. А також проведе майстер-класи і допоможе організувати сортувальний простір у штабі.

Будь-хто може "підвісити" пакет. Для цього треба зайти в телеграм-бот УБС Services і обрати "Чат з людиною". Написати, що хочете "Підвісити пакет" і вказати кількість. Після цього менеджерка надішле вам посилання для оплати. 

"Підвісити" 1 великий пакет на 120 л коштує 280 грн

Скористатися підвішеними пакетами може представник військової частини або волонтерського штабу. Для цього потрібно написати в директ соцмереж УБС.

Це точно працює? 

За словами організаторів ініціативи, вже є перші підвішені пакети. Очікують, що ця ініціатива зацікавить тих прихильників УБС, які зараз перебувають за межами України і не можуть замовити УБС-кур'єра, однак будуть раді надати таку можливість тим, хто зробить це вперше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: