fbpx
Сьогодні
11:15 13 Вер 2022

Сербія планує замінити російську нафту власною, іракською та іранською

Фото: З відкритих джерел

Сербія занйшла спосіб замінити російську нафту, яку не зможе імпортувати з 1 листопада через шостий пакет санкцій ЄС проти РФ

Про це заявила віце-прем'єр-міністр, міністр гірничодобувної промисловості та енергетики Зорана Михайлович у коментарі агентству Tanjug.

"З 1 листопада ми більше не будемо імпортувати російську нафту, але у нас буде, перш за все, нафта з Кіркука (Ірак – ред.), у нас буде своя нафта, тому що в NIS (Нафтова індустрія Сербії – ред.) має 20 відсотків сербської нафти, а решта буде іранська або якась інша", зазначила міністерка.

Михайлович також запевнила, що нових підвищень цін на електроенергію чи обмежень у Сербії не буде.

Зі слів міністерки, деякі місцеві органи влади вже почали будувати плани економії електроенергії, а ефект від економії домогосподарств буде помітний, коли набудуть чинності стимулюючі заходи щодо економії електроенергії.

Михайлович нагадала, що уряд запросив муніципалітети та міста, державні компанії та державну адміністрацію скласти свої плани до 15 вересня та надіслати їх до міністерства, щоб побачити, де можна заощадити 15 відсотків електроенергії.

Нагадаємо, що починаючи з листопада Сербія не імпортуватиме російську нафту через санкції Євросоюзу.

Сербія придбала 500 мільйонів кубометрів газу в Угорщини і цей газ зберігатиметься в угорських сховищах.

До того ж Сербія, яка повністю залежна від постачання російського газу, планує закуповувати газ у Азербайджану в 2023 році.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: