fbpx
Сьогодні
14:46 13 Вер 2022

Рішення для перемоги: одеські програмісти виготовляють павербанки для ЗСУ з використаних "електронок"

На один павербанк йде від 18 до 24 одноразових електронних цигарок.

Про це пише Суспільне. 

У чому проблема?

Павербанки або портативні зарядні пристрої на війні — необхідна річ, і, за словами розробників, потреба в них висока: через інтенсивне використання вони швидко виходять з ладу, їх гублять чи залишають на позиціях при відступах. Це підтверджує військовий із 28 механізованої бригади з позивним "Старий".

"Павербанки використовуємо постійно. Чим сильніша потужність, тим, звичайно ж, краще. Оскільки ми постійно їх використовуємо, вони швидко виходять з ладу, тому їх потрібно багато в великій кількості та на сонячних панелях. Наприклад, в мене вийшли з ладу вже 7 павербанків за період війни", — розповів військовий.

Як рішення? 

Одесит Гліб Варєшкін разом з друзями Олександром і Анатолієм вже зробили понад 35 павербанків, які відправили на фронт. Це повноцінні мобільні батареї місткістю від 10 000 мАг, яких вистачає для підзарядки від трьох до п'яти телефонів. Основний елемент живлення в таких павербанках — акумулятори від одноразових спалених електронних цигарок. На один павербанк йде від 18 до 24 цигарок.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от UArmyEcoPower (@uarmyecopower_od)

Як це працює? 

Мобільні батареї хлопці роблять в гаражі, який переобладнали в майстерню. Тут вони розбирають електронні цигарки, які надсилають люди, ретельно перевіряють кожен акумулятор на місткість і придатність до роботи і безпосередньо збирають павербанки. Для цього в майстерні є вже п'ять 3D-принтерів — на них друкують корпуси для батарей.

"Ми говоримо, що там 10 000 мАг, але зазвичай там десь 12-14 тисяч. Ми занижуємо показники, бо краще буде так. Павербанки мають два USB-порти: на 1 і 1,2 ампери. Також є виходи під micro-USB, Type-C, Lightning", — зазначає одесит.

Це точно працює? 

Наразі павербанками від одеситів користуються військові, які перебувають на передовій. Гліб каже, що оскільки зараз об'єми в них невеликі — хлопці займаються цим у свій вільний час, передають мобільні батареї тим, кому вони дійсно необхідні. В майбутньому вони планують збільшити темпи виробництва і вийти на виготовлення 20-25 павербанків в тиждень.

"А якщо все добре буде і ми докупимо ще один принтер, то вийдемо десь на 30-35 в тиждень, це буде непоганий результат. Ми розуміємо, що це потрібно для кожного солдата, тож стараємось виготовити їх більше і надавати швидше, і робимо для цього все, що можемо", — розповів Гліб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: