fbpx
Сьогодні
08:45 13 Вер 2022

На звільнених ЗСУ територіях щодня фіксують до 200 воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами, – штаб

English version here

На звільнених від російських загарбників територіях щодня фіксується до двохсот кривавих воєнних злочинів, скоєних росіянами

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук пресслужби Генштабу ЗСУ.

Як зазначили військові, також понад 70 тисяч квадратних кілометрів у десяти областях – заміновані.

У штабі наголосили, що на деокупованих українських територіях щодня фіксується до двохсот кривавих воєнних злочинів, скоєних російськими загарбниками.

Також, зі слів військкових, мінна небезпека в звільнених містах та селах залишається високою

"Понад 70 тисяч квадратних кілометрів у десяти областях заміновано боєприпасами і вибуховими речовинами", підкреслили у штабі.

"Сили оборони вживають заходів щодо якнайшвидшого повернення мирного життя в звільнені громади", – наголошують в повідомленні Генштабу ЗСУ.

Також у штабі повідомили, що росія не виплачуватиме зарплати "ЛДНРівцям, які перебувають у лікарні, поки ті знову не стануть в стрій.

"Через великі втрати в ході бойових дій значно знизився рівень морально-психологічного стану в підрозділах, сформованих на тимчасово окупованих територіях.

За наявною інформацією, з метою покращення стану бойової готовності 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу, командування бригади видало розпорядження не виплачувати грошове забезпечення військовослужбовцям, які тимчасово відсутні, зокрема, перебувають на лікуванні.

Відновлення виплат відбувається лише після надання виправдальних документів та з особистого дозволу командира", написано у повідомленні.

Нагадаємо, що українські захисники успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Красногорівка, Водяне, Безіменне та Новогригорівка.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: