fbpx
Сьогодні
10:53 13 Вер 2022

"Добровольці" рф відмовляються воювати: окупанти не виплачують пенсії та компенсації за зруйноване житло, – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай / Telegram

Російські добровольці відмовляються воювати на території України, а мирним жителям загарбники не виплачують пенсії та компенсації за зруйноване житло

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Telegram голови Луганської ОВА Сергія Гайдая.

"Дізнаючись про кількість загиблих, російські добровольці відмовляються воювати на території України, пораненим окупантам призупинили виплати. Звісно, це обумовлене стрімким контрнаступом ЗСУ на Харківщині.

Військове командування РФ призупинило відправку нових, вже сформованих, підрозділів на територію України.

Поточна ситуація і недовіра до вищого командування змусила велику кількість добровольців категорично відмовитись від перспективи служби в бойових умовах.

На ситуацію впливає й інформація про дійсну кількість загиблих, загальне ставлення до власних поранених, яким призупиняють виплату грошей, поки ті на лікуванні", наголосив Гайдай.

Очільник області також нагадав, що у напрямку Луганська та кордону з РФ вишикувалися величезні черги з автівок через контрнаступ Збройних сил України.

"Не менші черги і на АЗС області – там, де бензин та дизпаливо ще не закінчилося. Ті, хто вирішив залишитися, скупають в магазинах усе, що там є", – додав голова ОВА.

За словами Гайдая, значні проблеми в окупантів й з виконанням обіцянок.

"Населення по декілька місяців чекає на виплату пенсій, не розпочалися й інші виплати. Так, на території так званої "ЛНР" прийнято лише 2 400 заяв на отримання компенсації за втрачене внаслідок бойових дій житло та за втрачене майно першої необхідності.

У Рубіжному, Попасній, Сєвєродонецьку, Гірській громаді росіяни зруйнували більшість житла. Значні пошкодження в Лисичанську та Кремінній, але усього 2 400 заяв. Іншим знайшли привід відмовити", повідомив Гайдай.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що від початку вересня під контроль України Збройні сили повернули вже понад 3000 кв.

За даними ISW, Україна за кілька днів звільнила більше своїх територій, ніж росія захопила, починаючи з квітня.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: